STANOVANJE Z RAZGLEDOM


Projekt

Prenova dupleks stanovanja

Lokacija

Ljubljana, Slovenija

Kvadratura

Interier 150 m2, terase 75 m2

Investitor:

Zasebni

  • Jaka Babnik

Dupleks stanovanje v središču mesta Ljubljana z odličnim razgledom na ljubljanski grad in Rožnik, je funkcionalno zasnovano za udobno bivanje družine.

Stanovanje, ki meri 150 m2 notranjega prostora in ima tri terase, v skupni kvadraturi 75 m2, je razdeljeno v dveh nadstropjih. V spodnjem nadstropju, kjer je vhod v stanovanje in je zasnovan odprto, se nahaja predprostor z utilitijem in manjšo kopalnico, za prostostoječo garderobno omaro je pozicijonirana kuhinja in jedilnica, ki se nadaljuje v dnevni prostor z delovnim kotičkom. Panoramska zasteklitev dnevnega prostora, poveže teraso in notranjost ter tako ustvari občutek veličine.
Povezovalni del obeh nadstropij je skulpturalno okroglo stopnišče, ki je zasnovano unikatno in izvedeno po naročilu.
V zgornjem nadstropju se nahajajo spalnica, soba, delovna soba, kopalnica in dve terasi.

Prenova stanovanja je zasnovana z jasnimi izhodišči:

  • Stanovanje naj bo svetlo z vidika osvetlitve
  • Uporaba pametne inštalacije za upravljanje prezračevanja, hlajenja, osvetlitve, senčenja in ozvočenja, s sistemom Gira
  • Oprema » večno moderna »

Uporaba materialov za pohištvo in stenske obloge je v hrastovem furnirju in mediapanu toplo bele barve. Z uporabo ogledal se ustvarijo odsevi v odprtem delu stanovanja in privabijo naravno svetlobo vse do vhoda in servisnih prostorov. Z izborom svetil, smo poleg tehničnih zahtev osvetlitve posamičnih prostorov, dodali ambientalno vrednost stanovanja in dobrega počutja.


Več: INTERIER